Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Stołówka/JADŁOSPIS

Stołówka/JADŁOSPIS

Regulamin stołówki szkolnej

 

1.  Ze stołówki mogą korzystać uczniowie oraz pracownicy szkoły, w szczególnych przypadkach, po uzyskaniu zgody dyrektora szkoły, najbliższa rodzina pracowników.

2.  Obiady wydawane są w godzinach  11.00 - 14.30.

3.  1-ego każdego miesiąca wydawane są kartki abonamentowe na dany miesiąc.

4.  W przypadku zgubienia całego bloczka obiadowego za odpłatnością 5 zł, wydawany jest duplikat.

5.  Pojedyncze kartki zastępcze są wydawane w kancelarii świetlicy.

6.  Od godz. 13.30 można spożywać bezpłatnie gorącą zupę (uczniowie i pracownicy szkoły)

7.  Odzież wierzchnią i plecaki na czas spożywania obiadu należy pozostawiać w szatni.

8.  Uczniowie spożywają obiad pod opieką wychowawcy świetlicy.

9.  O nieobecności dziecka na obiedzie należy powiadomić kancelarię świetlicy danego dnia do godz. 8.30 (osobiście lub telefonicznie, tel. 29 752 23 40).

10. Jeśli nie zostanie zgłoszona nieobecność dziecka, rodzic musi zapłacić za niewykorzystane obiady.

11. Opłaty za obiady należy uiszczać do 10-tego każdego miesiąca.

12. Rezygnację z korzystania z posiłków należy zgłaszać na 2-3 dni wcześniej lub na koniec miesiąca. 

13. Wpłaty za obiady przyjmowane są w poniedziałki, środy, czwartki i piątki w godz. 11.00-15.00, we wtorki w godz. 11.00-16.30.

 

Koszt obiadów = ilość obiadów w danym miesiącu x 4,00 zł.

Należności za obiady przyjmuje intendentka p. Jolanta Rosińska

 

Istnieje możliwość korzystania z obiadów finansowanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej. Osoby znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej mogą zgłaszać się do pedagoga szkolnego Barbary Bieńkowskiej.

 


 
JADŁOSPIS
 
 

Poniedziałek 24.02.2020

Zupa pieczarkowa, sztuka mięsa w sosie, ziemniaki, surówka z kwaszonego ogórka i papryki

 

Wtorek 25.02.2020

Zupa jarzynowa, kotlet z indyka, ziemniaki, sałata lodowa ciasteczka zbożowe

 

Środa 26.02.2020  

Zupa ogórkowa, pierogi z serem i sosem jogurtowo-śmietanowym, kompot

 

Czwartek 27.02.2020

Zupa zacierkowa, udko pieczone, ziemniaki, marchewka zasmażana

 

Piątek 28.02.2020

Zupa fasolowa z kiełbasą, naleśniki z twarogiem i polewą czekoladową, kompot

 

Poniedziałek 02.03.2020

Kapuśniak, spaghetti z mięsem mielonym, owoc

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, bazylia, zioła prowansalskie. 

Zgodnie z informacjami producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 ZAPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO:) 


Przejdź do góry